مردم شناسی
مردم لطف آباد اکثرا ترک زبان بوده و درصد کمی از آنها را کردهای خراسان تشکیل می دهند.
درصد بالایی از ساکنان لطف آباد را اهل تشییع تشکیل داده اند عده ای از ساکنان اهل تسنن هستند.
محل تجمع هر دو گروه مسجد جامع شهر لطف آباد می باشد.
اطلاعات جمعیتی
نخستین اطلاعات آماری از جمعیت شهر لطف آباد به سال ۱۳۳۵ مربوط میشود که در حدود ۱۸۰۹ نفر اعلام شده است. در این سال لطف آباد هنوز شهر نشده بود در فاصله سالهای (۱۳۴۵ – ۱۳۳۵) که مصادف با شهر شدن لطف آباد است تعداد ۲۶۳ نفر به جمعیت شهر افزوده میشود به طوری که جمعیت در مقطع سرشماری سال ۱۳۴۵ به ۲۰۷۲ نفر میرسد. متوسط نرخ رشد در این دوره برابر با ۱,۳۷ درصد بوده است در دوره ده ساله بعد نیز روند رشد صعودی بوده اما از میزان رشد به شدت کاسته شده است جمعیت در سال ۱۳۵۵ با تنها ۲۸ نفر افزایش به عدد ۲۱۰۰ نفر رسید در طول این سالها و تا سال ۱۳۹۵ شهر تنها در همین دو دهه رشد جمعیتی مثبت را تجربه کرده و دوره ۱۳۴۵ – ۱۳۳۵ بیشترین نرخ رشد جمعیتی را داشته است.
در دوره ۱۳۶۵-۱۳۳۵ سیر نزولی جمعیت شهر لطف آباد آغاز شد به طوری که با کاهشی نامحسوس جمعیت این شهر
۱۹۸۴ نفر کاهش یافت در دوره های بعدی روند افول جمعیت شهر شدت پیدا کرد به این صورت که در سال ۱۳۷۵ شمار جمعیت شهر به ۱۹۸۲ نفر رسیده و این دوره کمترین میزان نرخ رشد برابر با ۵ درصد را ثبت کرده است.
در فاصله سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۵ جمعیت شهر لطف آباد ۱۱۷ نفر کاهش یافت و به رقم ۱۸۹۷ نفر در سال ۱۳۸۵ و ۱۸۶۵ نفر در سال ۱۳۹۵ رسید میزان جمعیت شهر از اوج آن در سال ۱۳۵۵ تا سال ۱۳۹۵ معادل ۲۳۵ نفر ۱۱,۲ درصد کاهش یافت.
اشتغال و اقتصاد
بررسی ساختار اشتغال در سطح شهر لطف آباد نشان میدهد که در طول ۳ دهه گذشته همواره بیشترین درصد اقتصاد را بخش خدمات و در مرحله بعدی کشاورزی و صنعت تشکیل داده به تعبیری دیگر اقتصاد منطقه همواره متکی بر بخش
خدمات بوده است.
در سال ۱۳۶۵ نیروی فعال در بخش کشاورزی از ۲۱۱ نفر به ۲۲۳ نفر در سال ۱۳۷۵ رسیده است و نرخ رشد ۰.۵۴ درصدی را داشته است, در دهه ۱۳۸۵ این جمعیت به ۱۹۴ نفر رسیده است که نسبت به دهه قبل رشد منفی داشته یعنی از سهم افراد شاغل در بخش کشاورزی کاسته شده است. به دلایل مختلف خروج جوانان از بخش کشاورزی و کاهش توان جسمی بهره وران همراه با افزایش سن آنان، موجب کاهش اثر بخشی فعالیتهای اقتصادی در این بخش شده است. در بخش صنعت نیز روند نزولی را در ۳ دهه داریم که به سود بخش کشاورزی در دهه ۱۳۷۵ و سود بخش خدمات در دهه ۱۳۸۵ شده است. در تمام دوره ها بعد از بخش خدمات بخش کشاورزی نیز بالاترین درصد را داشته که حدود ۴۰ درصد است و نشان میدهد شهر به واسطه گمرک تقریبا هم نقش خدماتی را دارد و هم نقش کشاورزی.